explicitClick to confirm you are 18+

IronX; IronFX ve Emurgo HK Exchange Projesi...

ipekDec 23, 2018, 9:00:42 PM
thumb_up1thumb_downmore_vert

Bilişim dünyasının blockchain teknolojisini keşfetmesinin ardından ister istemez hayatımıza giren dijital para, uzun zaman bir oyun jetonu muamelesi gördükten sonra değişim aracı olarak sınırsız olanaklar barındırdığı keşfedildi. Merkeziyetsiz yapısı, çok uzun neredeyse kırılamaz görünen şifreleme biçimi, üretimi ve iletimi sırasında oluşturduğu ağ yapısına eklenebilen sınırsız veri, akıllı sözleşme, yapay zeka sorgulamaları ile hayatımıza yepyeni bir pencere açıldı. Bu muazzam teknolojinin ilk oluşturduğu değer, dijital paranın babası Bitcoini tanıdık önce. Hiç beklenmedik talep patlamalarıyla inanılmaz değerlenen bu dijital para çok geçmeden bilişimcileri yeni dijital değişim araçları oluşturmaya yöneltti. Bu hızla patlayan cryptocurrency üretimi hayatımıza yepyeni paraların, token, coin, ico kavramlarının girmesine yol açtı. Taktir edersiniz ki piyasada birden artan bu yeni değer kendi çevresinde daha önce hayatımızda olmayan yeni oluşumlara yol açtı. Yüzlerle ifade ettiğimiz tokenlerin birbirine dönüştürülebilmeleri, dijital paranın günlük hayatımızda geçerliliğini koruyan fiyatla, dövizle dönüştürülmesi gibi yepyeni bir exchange alanı ihtiyacı ortaya çıktı. Yani kripto varlık sahipleri bu varlıklarının ticaretini yapmak için güvenli, şeffaf ve modern bir dijital para Exchange platformu aramaya başladılar. Günümüzde bu ihtiyacı karşılamak adına pek çok kripto Pazar ekosistemi yaratılmış olmakla birlikte, kripto para değişim platformlarında hala önemli eksiklikler bulunmaktadır.



Bugün size tanıtmak istediğim IRONX Exchange, bu ihtiyacı görmüş ve yepyeni bir Exchange platformu geliştirmiştir. Platformun arkasındaki gruplardan IronFX grubu özellikle fiyat ve kripto para birimleri takasında hizmet odaklı, gerçekleştirilebilir prosedürlere oturtulmuş, yüksek standartlara sahip bir platform ihtiyacından yola çıkmıştır. IronFX grubu bu amaca yönelik olarak sağlam endüstri erişimi olan, üst düzey finans kurumlarıyla entegre, düzenli likidite ve kurumsal lisanslama gibi sistemin pek çok açığını kapatmaya yönelik bir platform geliştirilebileceğine olan inancıyla IronX Exchange’i kurmuş.

IronX Exchange, tamamen profesyonellerden oluşmuş bir ekiptir. Online ticaretin global liderlerinden biri olan IronFX Grubu ile Blockchain teknolojisinin küresel liderlerinden biri olan Emurgo HK (Blockchain Cardano’nun ve dolayısıyla ADA Coin’in yaratıcısı ) ortak girişimi ile oluşturulmuş bir ekiptir. Ekip Blockchain danışmanlık şirketi Smartologic Teknolojileri ile de güç birliği kararı almıştır. Yani gördüğünüz gibi bu projenin başarısı için IronX Exchange grubu hem blockchain hem de online ticaret alanından gelen hem teknolojik açıdan donanımlı hem de finansal piyasalarda geniş deneyime sahip bir uzman ekibin projesidir.



IronX Exchange’in önemli yanlarından biri de ekibin platformun kurumsallaşması için çaba harcayacak olmasıdır. Kripto para ve fiyat arasındaki ya da dijital paralar arasındaki takasa bir standart getirme ihtiyacına dikkat çekerek DLT Lisansı başvurusu yapma olasılığı üzerinde duruyor. Ekip şu anda Cebelitarık, Malta ve Estonya’da başvurularını yapmış durumda.

KRİPTO-PARA BORSALARININ SORUNLARI:

1. Borsa arayüzlerinin çoğu tam bir keşmekeş yansıtır. Dijital paralar herhangi bir sınıflandırmaya gerek duyulmadan listelenmişlerdir.

2. Likidite sorunları vardır.

3. Fiyatla kripto alımını ya çok kısıtlar ya hiç alamazsınız.

4. Müşteri desteği ise tam bir fiyaskodur. Genellikle yardım alamazsınız. Siteler sadece İngilizce hizmet verir ve en kötüsü de çok uzun süren hesap doğrulama para yatırma ya da çekme süreleridir.

5. Trade sırasında işlem hızı fiyat değişikliklerinden korunmak için çok önemlidir. Sistemin teknik işlem deneyimi olmayan yazılımcılarla kurulması ciddi sıkıntı demektir.

6. Online Güvenlik, belki de borsalar için en önemli faktördür. Tüm operatörler için de kullanıcılar için de geçmiş deneyimler gösterdi ki çok ciddi zararlar gelişebilmekte. Güvenlik ve veri koruması yetersiz borsalar alandaki önemli sorunlardan birini oluşturur.



IronX Exchange’in Üstün Özellikleri:

Yukarıda saydığım olumsuzluklar, kripto-para borsalarının eksiklikleri, uzun zamandır küresel ölçekte finans piyasasında yer alan IronFX Grubunu harekete geçirmiştir. Ve kripto-para yaratma ve geliştirmede yine küresel bir üne sahip olan Emurgo HK ile bir araya gelerek IronX Exchange projesine girişmişlerdir. IronX Borsasının özelliklerini ise şöyle sıralamak mümkün.

1. IronX Borsası, IronFX Grubunun finansal tecrübesini olduğu gibi kripto-para borsasına aktaracaktır. Böylece hisse senedi, forex işlemleri, beklenti satın alınması (CFD) spot döviz, değerli metal gibi alım satımı yapılabilecek her tür ticari kıymeti şu anda Dünyanın hemen her kıt’asındaki girişimleriyle Exchange eden IronFX, Bu muazzam portföye dijital para ticaretini de ekleme kararı almıştır. Buradan anlayabileceğiniz gibi IronX sadece kripto-para borsası olmaktan çıkıp kurumsal bir nitelik kazanacak, başta fiyat — dijital para olmak üzere, sistemdeki tüm menkul kıymetlere karşı dijital para takasının gerçekleştirilebilmesi için çalışacaktır. Sadece bu özelliği bile IronX i hem profesyonellik hem de kapsam açısından diğer borsalardan çok başka bir statüye taşımaktadır.

2. IronX Exchange fiyat ve dijital para arasındaki değişimin yüksek standartlarda ve prosedürlere uyularak yapılması ihtiyacını görmüştür. Ve proje geliştirdiği yazılımda geleneksel perakende piyasasından dijital para piyasasına güvenli ve kolay geçmek için gereken tüm uygulamalarla donatılmıştır.

3. IronX’i benzerlerinden ayıran bir başka özelliği ise kullanıcı dostu ve müşteri odaklı yazılım ve yardım merkezidir. Borsa ekranı kolay anlaşılır, belirli bir sisteme göre sınıflandırılmış, çok daha önemlisi hergün 24 saat aktif bir müşteri hizmetleri merkezine sahip olacak. İnanması gerçekten güç ancak IronX Borsasının 30 dilde hizmet vereceği bir yardım merkezi de borsanın üstün özellikleri arasında. (Ortakların Hong Kong’daki şirket merkezinde şu anda da 30 dilde online ticari işlem desteği veren bir müşteri hizmetleri merkezi çalışır durumdadır.)

4. Borsa KYC ve AML ile ilgili tüm prosedürleri yerine getirecek. Son ve en önemlisi güvenlik açıklarını tespit etmek için blockchain teknolojisinde uzman ortaklarından destek alacak.

5. Gerçekten üstün özelliklerle donatılmış IronX Exchange platformu müşterilerine gelecek ile ilgili bir bakış açısı verebilmek için günlük haber beslemesi ve ico incelemeleri yayınlayacak.

6. Son olarak bir çoğumuzun belki de artık zamanı geldi hatta geçiyor dediği dijital paranın volatilitesini azaltacak daha kurumsal bir yapıya dönüşmesinde gerek prosedürlerin yerine getirilmesi, gerek dönüşüm sisteminin alt yapı hizmetlerinde aktif rol oynamaya aday olduğunu hatırlatmalıyım.



TOKEN EKONOMİSİ:

IronX Exchange, Erc20 tabanlı IRX tokenı üretecek. Platform içindeki ücretlerin ödemesi bu token üzerinden yapılır ise platform birinci yılda %50 gibi bir indirim uygulayarak tokenin güçlenmesini sağlayacak. İzleyen yıllarda indirim oranı %30 ve sonra %10 olarak uygulanacaktır.

Kullanıcılar işlem ücretlerini, isterlerse işlem yaptıkları kripto paranın cinsinden, isterlerse de IRX token ile ödeyebileceklerdir. IRX tokenleri ile ödenen ücretler, borsada belli oranda indirim sağlayacağı için, bu durum kullanıcıların tüm işlemler için IRX kullanmasını teşvik edecektir.



Token yapısı ve ICO bilgileri

Token : IRX

Price : 1 IRX = 0.42 USD

Bonus : Available

Bounty : Available

MVP/Prototype : Available

Platform : Ethereum

Accepting : ETH, BTC, Fiat

Minimum investment : 100 USD

Soft cap : 18000000 USD

Hard cap: 50000000 USD

Country : Estonia

Whitelist/KYC : KYC & Whitelist

Restricted areas : USA, Cyprus, Burma, Cuba, Iran, North Korea, Syria, Crimea Region, Bangladesh, Bolivia, Sudan, Ecuador, Egypt, Kyrgyzstan, Japan, Korea, China, Morocco and Namibia

                                                   YOL HARİTASI:


    IronX yol haritasında çizdiği hedefler doğrultusunda yürümeye devam etmektedir. Aralık 2018 için öngördüğü gelişme olan platformun Beta Sürümünü gerçekleştirmiştir. Hatta şimdi IronX sitesine ulaşıp Beta versiyona pre-register yaparsanız, 10 tane IRX tokenı kazanabilirsiniz.

                                                      IronX TAKIMI:



                                                IronX DANIŞMANLARI:



ÖZETLE;

Kendini Dünyaca kanıtlamış bir online ticaret devi IronFX Grubu projenin kurucusudur. Doğu ve Güneydoğu Asya’da iyi bir konumda olan şirket, dünyanın en dinamik iş merkezlerinden Hong Kong’da bulunmaktadır. Avrupa, Asya, Orta Doğu, Latin Amerika’da 180’den fazla kurumsal ve perakende müşteriye hizmet vermektedir. Grup FX World, FCA (İngiltere), ASIC (Avusturalya), FSCA (Güney Afrika) ve CySEC (Kıbrıs)’ta dört önemli regülatör tarafından yetkilendirilmiştir. Yine kripto dünyasının önemli isimlerinden hepiniz hatırlayacaksınız Blockchain Cardano’nun yaratıcısı Emurgo HK (ada coin) projenin diğer kanadını oluşturmaktadır. Bu 2 dev kuruluş blockchain danışmanlık şirketlerinden stox’un arkasındaki şirket Smartlogic’dan proje desteği alacaktır. Bilmem daha başka bir şey yazmama gerek var mı? Bunca deneyimle yola çıkan IronX Exchange hiç kuşkusuz önümüzdeki dönemin en önemli kripto — para borsası olmaya adaydır. Proje ilr ilgili daha fazla bilgi isteyen yatırımcılar için aşağıda faydalı linkleri bulacaksınız. Hepinize Bol Kazançlar diliyorum.

Yazan: N.İpek Çelik

Bitcoin Talk ID :naz14

Bitcointalk profil link: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=2221283

MEV: 0x3b19a4A034Fd3687ba803a18F6779267893dFEff



Faydalı Linkler ve İletişim adresleri

Web: https://ironx.io/

Bitcointalk ANN : https://bitcointalk.org/index.php?topic=5060579.0

Token Satış: https://ironx.coinadmin.com/en/register

Twitter : https://twitter.com/IronXExchange

Facebook : https://www.facebook.com/IronXExchange/

Telegram : https://t.me/IronX_Official

Reddit : https://www.reddit.com/r/IronX_Exchange/