explicitClick to confirm you are 18+

Blockshipping ile Konteynerleriniz Güvende

semih67May 15, 2018, 6:14:02 AM
thumb_upthumb_downmore_vert

İnternet ve bilgisayar teknolojisinin hayatımızı her anlamda değiştirdiği bir çağda yaşıyoruz. Sağlıktan üretime, finanstan seyahate tüm sektörler kendini bu teknolojilere adapte etmiş durumdadır. Bu hem firmalar hem de tüketiciler için birçok kolaylığı beraberinde getirdi. Fakat bugünlerde adını sıkça duyduğumuz blockchain teknolojisi tüm sektörleri yeniden dizayn edebilecek derecede yenilikler ile karşımıza çıkıyor. Blockshipping isimli firma da blockchain teknolojisi sayesinde taşımacılık sektöründe devrim yapmaya hazırlanıyor.

Danimarka merkezli Blockshipping firması Küresel Konteyner Paylaşım Platformu (GSCP) adını verdiği projesi ile konteynerlerin küresel çapta kullanımını kolaylaştırıp daha verimli hale getirmeyi ve taşımacılık endüstrisindeki önemli problemleri çözmeyi amaçlıyor.



Neden GSCP ?

Günümüzde konteyner nakliyesi deniz ticaretinin yaklaşık %60’lık kısmını oluşturuyor. Böylesine büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen bu sektör güvenlik, aşırı kapasite kullanımı, düşük kar oranları ve çevresel düzenlemelerin sürekli değişmesi gibi sorunlar yaşamaktadır. Bu nedenle konteyner taşımacılığında artan ihtiyacın karşılanması, karlılığın sağlanması ve çevresel düzenlemelere uyum için dijital bir dönüşüme ihtiyaç bulunmaktadır.

GSCP taşımacılığa konu olan tüm konteynerleri platformuna kaydedip bunların gerçek zamanlı izlenmesini sağlayacak. Böylece hem göndericiler hem de alıcılar ürünlerin nerede olduğunu görebilecek ve teslimattaki zamanlama sorunları ortadan kalkacaktır. Ayrıca işleri planlama konusunda taraflara büyük kolaylık sağlayacaktır.

Token Dağılımı

%10 Ön Satışa Ayrılan Pay

%70 Satışa Ayrılan Pay

%10 Danışman, Medya ve Ortaklara Ayrılan Pay

%5 Kuruculara Ayrılan pay

%5 Satış Bonuslarına Ayrılan Pay

Ayrıca GSCP satışlardan elde edilecek olan gelirin %45’lik bölümünü platformun geliştirilmesi için kullanmayı düşünüyor.



ICO Detayları

Token Adı: CCC

Token Fiyatı: 0,62 USD

Platform: Ethereum

Minimum Yatırım: 100 USD

Hard Cap: 40.000.000 CCC

KYC: İsteniyor

Taşımacılık sektöründe 38 yıllık tecrübeye sahip olan Peter Ludvigsen öncülüğünde kurulan bu platform hakkında daha detaylı teknik bilgiye https://www.blockshipping.io/wp-content/uploads/2018/02/Blockshipping_GSCP_ICO_White_Paper_public.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

GSCP küresel konteyner endüstrisi için yılda 5,7 milyar dolarlık bir tasarruf potansiyeline sahip bir proje olup Danimarka Denizcilik Fonu tarafından da finanse edilmektedir. Küresel CO2 emisyonunu yılda 4,6 milyon ton azaltması beklenen bu proje yatırımcıların olduğu kadar aynı zamanda çevreci kesimlerin de ilgisini çekecek gibi gözüküyor.



Konteyner taşımacılığını blockchain dünyasına entegre etmeyi amaçlayıp tüm operatör, taşıyıcı, liman, terminal ve nakliye şirketlerini aynı platformda bir araya getirebilecek olan bu harika proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve ekip üyelerinize sorularınızı iletmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Web: https://www.blockshipping.io/

Telegram: https://t.me/joinchat/HWi2Gw9VvUw1U5lZObNS2w

Bitcointalk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3057931.0

Bitcointalk Bounty: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3502799.0

My Bitcointalk Username: 67semih

My Steemit Profile: https://steemit.com/@umursamaz