explicitClick to confirm you are 18+

BitGuild: Blokchain Destekli Yeni Oyun Platformu

yns1903Mar 18, 2018, 11:49:22 PM
thumb_up2thumb_downmore_vert

Değerli okurlarım sizinde bildiğiniz gibi Blockchian teknolojisi son yılların en fazla tercih edilen teknolojiler arasında yer alıyor. Bakıldığında Blockchain tabanlı olarak oluşturulan platform sayısında oldukça fazla artış bulunmaktadır. Blockchain destekli olarak oluşturulan projelerden biri de yazımda size anlatacağım BitGuild projesi olarak karşımıza çıkıyor. Öncelikle projenin detaylarına geçmeden önce oldukça ilginç ve önemli bir proje olduğunu belirtmek istiyorum. Yazımda bu projenin önemli taraflarından bahsedeceğim için isteyenler Bitguild web sitesine erişim sağlayabilir.

BitGuild Nedir ve Nasıl Çalışır?

BitGuild platformu Blockchain tabanlı olarak oluşturulan ve yeni aynı zamanda benzersiz yapısı ile dikkatleri üzerine çeken bir oyun platformu olarak karşımıza çıkmaktadır. Platformun Blockchain teknolojini kullanması güvenlik anlamında büyük yarar sağladığını söylemek mümkündür.



BitGuild platformunun amacı hem oyuncular hem oyun geliştiricileri hem de içerikleri yeniden adlandırmak gibi büyük bir amacı yer almaktadır. Hedefleri arasında oyun dünyasında kendine büyük bir pay sahibi olmayı istemektedir. Yeni ve benzersiz yapısı ile dikkat çeken BitGuild platformu özellikle video oyunlarının çalışma prensiplerini yeniden oluşturmayı da amaçlıyor. Zaten dünya üzerinde oyun severler yenilikleri çok fazla sevdiği için BitGuild platformuna olan ilginin de oldukça fazla olacağını söylemek doğru olacaktır.

BitGuild platformu içinde yer alacak oyunların hem karakter hem oyun ögesi hem de oyun içinde ki diğer bileşenlerin benzersiz aynı zamanda kolay anlaşılabilmesi adına tüm oyunların yeniden tasarlanması amaçlanıyor. Buda oyun piyasasında yer alan kullanıcılar için oldukça önemli bir konu olarak belirtmek mümkündür.

Bilindiği gibi oyunlarda çok fazla tercih edilen ögeler herhangi bir değeri yer almadan kullanılıyor ya da saklanıyordu. Ancak BitGuild platformu sayesinde öge sahipleri istedikleri zaman bu ögeleri satarak yani ticaretini yaparak gelir elde edebilecektir. Buda oyunlara ve bu platforma olan ilgiyi daha fazla artıracaktır.



Yazımın daha önceki kısımlarında da belirttiği gibi BitGuild Blockchain teknolojisi üzerine kurulan bir platform olduğu için artık kullanıcılar oyunlarda daha özgür yani kısıtlama olmadan hareket edebilecektir. Hatta platform ve oyunlarda olan güvenlik düzeyi en yüksek seviyede olacaktır. Zaten güvenilirlik sadece bu sektörde değil kullanılan her platformda istenilen önemli bir husustur.

Günümüzde yer alan oyun platformlarında bilindiği gibi birçok engel ve sorun olmaktadır. Örneğin oyun kuralları, işlem ücretleri ya da dolandırılma gibi birçok sorun kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. Hatta oyun içinde para birimi, öge ya da hesap transferi gibi işlemler yapılamaz. Buda oyuncuların istemediği hususlar içinde yer alıyor. Ayrıca bazı zamanlar oyunda ya da platformunda kapanma gibi sorunlar sonucunda verilen emeklerin bir anda yok olması söz konusu olabilir. Ancak BitGuild platformu sayesinde bu problem ve engellere çözüm üretilecektir.

BitGuild platformunu bilinen platformlardan ayıran pek çok husus bulunmaktadır. Peki bu hususlar nelerdir gelin hep beraber bakalım. BitGuild platformunun avantajları şöyledir:

BitGuild platformunda yer alan tüm oyunlar smart kontrat yani akıllı sözleşme teknolojisinde yararlandığı gözleniyor. Ayrıca bu proje için yeni üretilen PLAT token sayesinde kişiler diğer kullanıcıların oyun ögelerini satın alabilecek ya da PLAT token sayesinde öge satışı yapabilecektir.

BitGuild platformu içinde yapılan ticaretler merkezsiz ve akıllı sözleşmeler dahilinde yapılabilecektir. Ayrıca açık artırma ile de öge satışı yapılabilecek olması oldukça önemlidir.

BitGuild platformunda hem oyun hem PLAT token hem de öge satışı için ek ücret ödemeye gerek bulunmuyor. Buda oyun severler için oldukça önem teşkil etmektedir. Ayrıca yapılan tüm işlemler hızlı aynı zamanda güvenilir bir şekilde yapıldığını da belirtmek gerekiyor.

BitGuild platformunun önemli bir avantajı da hem oyuncular hem de oyuncu ile geliştirici arasında olan iletişimin daha fazla artış sağlamına yardımcı olacaktır.

Bu platfrom içinde yapılan tüm işlemlerin ücretleri PLAT token sayesinde yapılacaktır. Yani kişiler oyun varlığı satmak ya da almak için ya da oyun yaptırmak istediğinde PLAT token kullanacaktır. Bu durumda platformun şeffaf bir yapıya sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

Son olarak bu platformun karakterize bir cüzdanı olacaktır. Ayrıca tokenize edilmemiş tüm ekipman ve ögelerin de görüntülenmesi mümkün olacaktır.

Genel anlamda BitGuild platformunun içeriği böyledir. Platformun benzersiz yapısının oldukça ilgi çekici olduğunu sizde görmüşsünüzdür.

BitGuild Yol Haritası



BitGuild Takımı



BitGuild ICO ve Token Bilgileri

BitGuild özel satış ve ön satış sona ermiş ve şu anda ICO satış dönemindedir.

Token sembolü: PLAT

Toplam token sayısı: 10 000 000 000 PLAT

Satışa sunulan token sayısı: 4 500 000 000 PLAT

ICO 15 Mart 2018 tarihinde başlamış ve 5 Nisan 2018 tarihinde sona erecektir.

1 ETH: 80 000 PLAT

Kabul edilen para birimleri: ETH

Minimum yatırım: 0,5

Maksimum yatırım: 1500 ETH

Token satışına katılabilmek için hem beyaz listeye kayıt olmak hem de KYC onayından geçmek gerekmektedir.

Şu ana kadar özel satış ve ICO sürecinde toplam 31473.544 ETH toplanmıştır.

Token satışında büyük yatırımlar sonucunda yatırım miktarına göre bonus verilmektedir. En az 5 ETH yatırım yapanlara bonus sunuluyor. Yatırım tutarına göre bu yüzde değişebilir. Detaylı bilgiyi BitGuild web sitesinden öğrenebilirsiniz.



BitGuild İletişim Bilgileri

Website: https://www.bitguild.io/

Whitepaper: https://www.bitguild.io/assets/bitguild-whitepaper-v0.72-en.pdf

Bitcointalk ANN: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3090005.0

Twitter: https://twitter.com/BitGuildPLAT

Telegram: https://t.me/joinchat/HtbMeE8YtEEDQExesDQgPg

Medium: https://medium.com/@bitguild

My Bitcointalk Profile: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1381435