explicitClick to confirm you are 18+

EVEREST ICO Projesi – Kimlik Doğrulama İşlemlerinde Blockchain Tabanlı Devrimsel Çözüm

ICOratingAug 13, 2018, 7:41:49 AM
thumb_up4thumb_downmore_vert



Sevgili kripto para dünyası ve blockchain takipçileri bu makalemde sizler için kimlik doğrulama işlemlerine farklı bir yaklaşım ile uygulanabilir bir blockchain altyapılı çözüm önerisi getiren EVEREST ICO Projesini incelemek istiyorum.

EVEREST; veri, dokümantasyon ve kullanıcı biyometrik verilerinin saklanması ve onaylanması adına merkezi olmayan bir dijital tanımlama sistemidir. Platform global olarak tüm insanların kullanımına açık olacaktır. Sistem bir mobil cihazın bağlanmasını gerektirmez, kullanıcıların gizliliğini korumak için şifrelenir ve diğer sistemlerle uyumludur.

Kurumlar, şirketler ve devlet kurumları, kullanıcının gerçekliğini küresel ölçekte etkili, ucuz ve hızlı bir şekilde doğrulayabilir. Eşi görülmemiş kimlik doğrulama 4 milyardan fazla insana hizmet verecek ve 40 trilyon dolarlık bir ekonomik fırsat oluşturulacaktır. Bu kapsamda cihazsız dijital kimlik, milyarlarca insanın küresel ekonominin bir parçası haline gelmesini ve böylece gelişmekte olan piyasalarda dış yatırımı kolaylaştırmasını sağlayacaktır. Evrensel ve kapsayıcı kimlik doğrulaması işlemleri trilyonlarca dolar değerinde işlem, değer aktarımı sağlanması ve kimlik doğrulama maliyetlerinin azaltılması için katalizör olacaktır.



EVEREST projesi iki net hedefle oluşturulmuştur. Bunlar; tüm kullanıcı tanımlama verilerini korumak ve işlenmiş bilgilere ücretsiz erişimi sağlamaktır. Projenin sunduğu tüm avantajlarını net olarak anlayabilmek için EVEREST projesinin özelliklerine daha yakından bakabiliriz.

EVEREST ile Kimlik Doğrulama İşlemlerinin İlk Adım Olması:

EVEREST, yeni ekonomi için merkezi olmayan bir platformdur. Projenin sunmuş olduğu kolaylıklar ve bir cihaza bağlı olma zorunluluğunun ortadan kaldırılmasıyla kimlik doğrulama, günlük hayatımızdaki tüm işlemlerin güvenliğinin birincil anahtarı olacağı değerlendirilmektedir.

Asya Kalkınma Bankası

Kimliğin ispatlanamaması, ekonomik faaliyetlerin yürütülmesinde en önemli bir engeldir. Bankalar, hükümetler, STK'lar, hastaneler, işletmeler ve kullanıcılar gerekli işlemleri yapmak için kimlik kontrolü isteyecektir.

Banka Transferi

Biyometrik kimlik doğrulamasını geçen kullanıcılara 100% güven içinde para gönderilebilecektir.



Para Transferi

Bankaların para transfer hizmetleri sunabilmeleri için kolay ve ekonomik bir yoldur.

Mikrofinans

Çeşitli projelerin doğru mikro hesaplarının yapılabilmesi için mükemmel bir fırsattır. Bulutta veya cihazda bulunan belgeleri yönetebilir, güvenlik kontrolünü gerçekleştirilebilirsiniz.

EVEREST Kullanım Alanları:

Kimlik Kontrolü

Belgeleri cihazlarla veya cihazsız milyarlarca kullanıcıya hizmet vermek için biyometrik işaretler ile imzalayabilirsiniz. Bu durum biyometrik imzanın sağladığı güven ve projenin blockchain ağı üzerinde olmasının vermiş olduğu güvenle proje adına fark oluşturacaktır.

Banka Hizmetleri

Bugün pek çok faktör ekonomik gelişmeyi engelleyebilmektedir, ancak asıl sorun güvenlik ve projelerini uygulamak için para alacak insanların belirlenmesi sorunudur. Bu noktada Everest’in sunmuş olduğu fırsat yadsınılınamaz derecede değerlidir.

EVEREST, Uzaktan Çalışma İçin Mükemmel Fırsatlar Sunmaktadır.

EVEREST, dünyadaki cihazlara erişimi olmayan, blockchain teknolojisine dayanan tek platformdur. Dijital kimlik belirleyicileri, dijital cüzdanlar, belge yönetimi ve biyometri kullanarak, kullanıcılar kamu hizmetleri için kimliklerini dijital olarak doğrulayabilir ve sosyal - ekonomik haklarını talep edebilirler.

Geçersiz Cihaz Doğrulaması

Biyometrik verileri kullanarak eşlerarası (P2P) kayıt, herhangi bir cihazın gelecek vaat eden bir projenin parçası olmasına imkan sağlayacaktır.

Para Transferi Konusunda Sorun Ortadan Kaldırılacaktır.

% 100 kimlik doğrulaması sayesinde, kullanıcılar dolandırıcılığa karşı korunabilecektir.

Bireysel Yetkilendirme

EVEREST, kullanıcıların verilerini tamamen kontrol etmelerine ve resmi ekonomik sistemlere erişim sağlamalarına izin verir.

Proje bünyesinde bir de sanal mağazalardan kolaylıkla indirilebilecek bir aplikasyon geliştirilecektir. EVEREST DApp, kullanıcıya gerekli tüm kişisel bilgileri kaydetme, güncelleme, saklama ve aktarma yeteneği sağlayan, merkezi olmayan bir mobil uygulamadır.

Kimlik Yoluyla Güçlendirme

EVEREST, herkesin kimliklerini, mağaza değerlerini ve para transferini kanıtlamalarına izin veren, cihazsız, evrensel bir kimlik ve değer alışverişi platformudur. Hükümetler, bankalar, STK'lar, sigorta şirketleri, hastaneler ve diğer kuruluşlar arasında kesintisiz bir değer alışverişi sağlayan biyometrik kimlik ve değişmeyen bir genel muhasebeyi kullanır. Dolandırıcılık faaliyetlerini azaltır. Kimlik doğrulamayı, daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir ölçekte daha karlı hale getirir.



Kullanıcılar dijital kimliğinden sosyal ve ekonomik faydalarsağlarlar. Bu avantajlara erişmek için hiçbir cihaz gerekmez. Kapsayıcı ve güvenli bir kimlik, bankacılık, kredi ve sigorta gibi küresel ekonomik hizmetlere sorunsuz değer transferi ve erişim anlamına gelir.

Sistem Nasıl Çalışır

EVEREST, insanlığın tamamını küresel pazara çıkaracak, geçimi iyileştirmek ve ekonomik gelişmeyi teşvik etmek için güçlü bir hizmet yelpazesine erişim sağlayacak evrensel bir dijital kimlik ağı oluşturmuştur.

Kimlik ağı, sonsuza dek çalışan ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDGs) olan 6 temel tanımlama ilkelerini kendi yazılımına dahil eden, hiç kimseye ait olmayan, özerk, merkezi olmayan bir ağ olacaktır.

Bireylere kimlik yönetimi ve blok zinciri teknolojisine dayalı bir değer aktarma çözümü aracılığıyla kendi kimlik verilerini yönetme ve koruma araçları sunacaktır.

Her bir kimlik için birden fazla biyometrik bilgi kaydedilmekte ve kimlik ağında depolanmaktadır. Ulusal kimlik kartları, sürücü belgeleri, pasaportlar, seçmen kimlik kartları gibi eski kimlik belgelerinin yanı sıra üçüncü taraf sertifikaları da kriptografik olarak imzalanarak blockchain ağı üzerinde kaydedilir.



Genel Erişim Cihazları (PAD'ler) EVEREST doğrulama, kullanım ve güncelleme faaliyetleri için kullanılır. PAD'ler, bankacılık, devlet hizmetleri, sağlık hizmetleri ve daha fazlası için cihazlara kimlik doğrulaması eklemek için bir Yazılım Geliştirme Kiti (SDK) kullanır. Köprü hizmeti, bir kullanıcının verilerine güvenli bir şekilde erişmesine ve başka bir cihazda kullanmasına imkan sağlar.

ICO ve TOKEN DETAYLARI

ID, Everest ağına ve üzerinde kurulu uygulamalara ve hizmetlere erişime izin veren ERC 20 standardında bir yardımcı tokendır.

Toplam Token Arzı - 800.000.000

Satışa Çıkan Token Miktarı - 303.685.341

ICO fiyatı - 0,09 ABD Doları

Satışlarda Kabul Edilen Para Birimi - BTC, ETH, USD

Hardcap - 20.000.000 ABD Doları

Ön satış - 13 Ağustos 2018

Proje Ekibi

Projenin CEO’su ve kurucu ortağı Bob Reid isimli girişimcidir. Kendisi aynı zamanda finans sektöründe faaliyet gösteren Skycon’un partneridir. Ayrıca The QYOU ve Lumos Partners isimli girişimlerin de Danışma Kurulunda yer almıştır. Projenin diğer ekip üyeleri arasında blockchain, network yönetimi, finans, bilgi teknolojileri alanlarında uzman seviyesinde olan girişimci ve çalışanlar yer almaktadır.



Ayrıntılı Bilgi İçin Lütfen Aşağıdaki Linkleri İnceleyiniz:

WEBSITE : https://EVEREST.net/

WHITEPAPER : https://EVEREST.net/wp-content/uploads/2018/07/ever_id_whitepaper-1.pdf

ANN THREAD : https://bitcointalk.org/index.php?topic=4756978.0

TWITTER : https://twitter.com/@EVEREST

TELEGRAM : https://t.me/EVEREST

MEDIUM : https://medium.com/@EVEREST

REDDIT : https://www.reddit.com/r/EVEREST/

Author:

BTT Username: techno99

BTT URL: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=2034249

MEW: 0x68AAb7e8AD08ebfB91bB44f66Ec38fDe9602c2cB