explicitClick to confirm you are 18+

Ook zo'n last van die warmte? Hier enkele zomer kweektips

onlinetopgardenMay 30, 2018, 5:10:02 AM
repeatthumb_upthumb_down

De mooiste tijd van het jaar breekt bijna weer aan.. Namelijk; de zomer..! althans voor de buitenkwekers is het natuurlijk ideaal, geniet gratis van de zon en bespaar in je stroomkosten.Daar in tegen levert het kopzorgen op voor de binnenkwekers onder ons, want hoe houd je nou je ruimte op de juiste temperatuur.

Hieronder onze tips voor de binnenkwekers:

Lamp/ballast

Ons advies is om zeker in de zomer te werken met een dimbare ballast. Op deze manier is je 600 watt digitale ballast met een schakelaar/dimmer eenvoudig te dimmen naar 400 of zelfs 250 watt, op deze manier is de warmte in je ruimte makkelijker te regelen.

Wanneer je je ballast op Spectrum King 600 watt hebt staan, raden wij aan om je lampen zo’n 55 tot 60 cm boven je planten te houden, indien je hem terug schakelt naar 400 watt, kan je ze iets lager hangen tot zo’n 40 tot 45 cm boven je plant.Co2 toevoegen

Door Co2 toe te voegen in je kweekruimte kunnen jouw planten veel beter tegen een hogere hitte van 30-32 graden celcius. Het extra voordeel is dat je opbrengst ook nog eens veel hoger zal zijn door het gebruik van Co2. Voor kleine tenten zijn de Nature 2 emmers ideaal en voor grotere ruimtes kunt u een Co2 generator gebruiken met PPM Controller.More

Silicium

Wist je dat een brandnetelplant het hoogste gehalte natuurlijk silicium bevat? Hierdoor kan deze overal groeien hoe droog het warm het ook is. Deze natuurlijke grondstof kan je uiteraard ook toevoegen/verhogen in jouw gewas.

Filter
Het volgende probleem voor de binnenkwekers; de lucht..

Door de hoge temperaturen gaan ook je planten meer ruiken... Maar ook hiervoor hebben wij een handige tip. Zoals bekend, hang een koolstoffilter op, een tip hiervoor; draai je filter een kwart slag na elke cyclus. Je zult toch een luchtstroom gaan ontwikkelen in je ruimte, dus je geuren komen altijd op de zelfde manier je filter in. Draai je je filter een kwartslag, dan zal dit zeker zijn levensduur ten goeie uitkomen en je filter volledig verzadigt raken.

Daarnaast raden wij aan om je toevoer vanaf boven je ruimte binnen te laten komen. Zorg met een beweegbare ventilator dat de frisse lucht goed verspreid word door je ruimte, zodat er geen zwakke plekken ontstaan in de ruimte.

For even more Information : Stekpluggen

Zorg er ook altijd voor dat je overcapaciteit hebt wat betreft je afzuiging. Op deze manier kan je kist rustig draaien in de winter en heb je voor de warmere periodes een buffer. Wat ideaal is, is om een automatische dimmer plus thermostaat te gebruiken. Je hoeft alleen maar een temperatuur in te stellen en de rest word geregeld. Indien je al voorzien bent van een afzuiger, dan kan je daar gemakkelijk een fancontroller op aan sluiten.


Read More