explicitClick to confirm you are 18+

Kreditt i Norge

ChirGApr 18, 2018, 1:53:50 PM
repeatthumb_upthumb_down

De fleste av oss har en eller annen gang havnet litt på etterskudd med våre økonomiske forpliktelser. Det er egentlig ganske fort gjort å trå litt feil, du glemmer en regning i noen uker, det sendes en purring men du er stressa og glemmer det også. Så kommer det kanskje en til som du ikke hadde forventet, og du havner i saksa. Det finnes kanskje ikke penger til å dekke opp begge to med en gang, så du velger å utsette den ene. Høres dette kjent ut kanskje? Det er nemlig ikke mere som skal til før du er et par meter unna luksusfellen.

Nå rynker du kanskje på øyebryna dine, for at du skal glemme bort en liten regning betyr vel ikke at det luksusfellen neste, men sannheten er faktisk at det ikke nødvendigvis er så veldig mye mer som skal til. Alle som roter det til økonomisk kjøper nemlig ikke hentepizza til middag 5 ganger i uka, eller drikker uhordelig store mengder av brus eller bruker tobakk til den store gullmedaljen. De fleste av oss som har havna litt i bakleksa økonomisk er vanlige folk som har hatt litt uflaks, eller bare vært litt ukonsentrerte i en periode.

Nå skal vi ikke bare legge skylda på uflaks, for det er fort gjort å la seg friste av reklame. Kanskje drømmer du om ny båt, og det er jo en rekke steder på nettet hvor du kan låne penger til båt eller søke om såkalte lån uten sikkerhet hvor du bruke pengene til hva du vil. Så noen trår feil også på denne måten, ved at de kjøper noe de egentlig ikke har råd til. Kan de da skylde seg selv? Jo, til en viss grad så kan de jo det, men det blir jo det samme som å si at den personen som glemte den ene regningen kan skylde seg selv, hvilket også er sant, men dog kanskje noe urettferdig?


penger


De vi sikkert kan enes om, er at det kanskje er på tide å få privatøkonomi som et fag inn i skolen. Jo flere som setter seg inn i hvilke konsekvenser som ventes hvis man tar noen snarveier med sin økonomi, jo bedre er det for samfunnet som helhet.